Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Illés: Ahol a feladat van, ott kell lennie a pénznek is Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 30.

Image"Az ilyen tipusú fedezeti rendszert az Egyesült Államokban honosították meg először, ennek a pénzügyi alap mellett a módszertana is fontos. A módszer lényege a szennyezett földterületek megszüntetése, kárelhárítása." - közölte Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a Ma reggelben. - "A jelen tervezet újdonsága pont az, hogy az alap nem az ÁPV Zrt. és utódszervezetei, hanem a környezetvédelmi minisztérium kezelésében lenne. Ahol a feladat van, ott kell lennie a pénznek is." - közölte az államtitkár.

Tovább...
 
MAGYARORSZÁG LESZ AZ EURÓPAI UNIÓ SOROS ELNÖKE Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 30.

ImageA következő félévben hazánk lesz az Európai Unió soros elnöke. Milyen feladatai, felelőssége, hatásköre és teendői lesznek országunknak ebben az időszakban? Hogyan tudjuk felhasználni az EU-ban töltött hat és fél tapasztalatait? Egyáltalán, milyen hatása, eredményei vannak az Unión belül töltött időszaknak? Ezekről a kérdésekről beszél A Szabadművelődés Házában a téma egyik legjobb hazai szakértője.

Tovább...
 
Átvilágítják a magánnyugdíj-pénztári vagyont Nyomtatás E-mail
Írta: Magyar Nemzet-hirado.hu-fidesz.hu   
2010. november 30.

ImageSemleczi Gabriella a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem kizárt, hogy vagyonvesztés történik a magánnyugdíj-pénztári vagyonban, amikor megkezdik a vagyonelemek átvitelét az állami alapba. - "Nem kizárt, hogy vagyonvesztés történik a magánnyugdíj-pénztári vagyonban január végéig, amikor megkezdik a vagyonelemek átvitelét az állami alapba." - nyilatkozta Selmeczi Gabriella.

Tovább...
 
Állampolgári eskütétel a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 30.

ImageTizenketten tettek állampolgári esküt a Hiemer-házban. Az esküt dr. Cser-Palkovics András előtt mondták el újdonsült honfitársaink, akik többsége már évek óta Székesfehérváron él. A polgármester köszöntőjében kiemelte: "...ha azt mondom Petőfi, azt mondod Alföld. Ha azt mondom Hollóháza, azt mondod porcelán. Ugyanazon mondókák ütemeire mosolyogtunk rá édesanyánkra és ugyanazon népdalok dallamai ringattak bennünket álomba. Közösek a hagyományaink, a történelmünk, a kultúránk. Mindannyian magyarok vagyunk."

Tovább...
 
Elismerést kapott Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 29.

ImageSportlétesítmények Emlékdíjat kapott Székesfehérvár. A kitüntetést Östör Annamária, a sportért és egészségügyért felelős tanácsnok vette át a Budapesten tartott ünnepségen. Minderről egy sajtótájékoztató keretében számolt be a tanácsnok, valamint dr. Cser-Palkovics András. Ennek során a polgármester a városunkat érintő fejlesztésekről is tájékoztatatta a sajtó képviselőit.

Tovább...
 
Idén is megnyitotta kapuit a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvara Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2010. november 29.

Image„Jézus Krisztusban Isten elindult felénk, mi is induljunk el feléje!” - szólított fel köszöntőjében Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató a Püspökség Adventi Udvarának megnyitó ünnepségén. Az irodaigazgató Lukács evangéliumának szavait ajánlotta, az első adventi hét lelki felkészülésére. „Irgalmában meglátogat minket a Magasságból, hogy világosságot adjon az embereknek, akik a sötétségben és a halál árnyékában ülnek, lábunkat pedig a béke útjára irányítsa.”

Tovább...
 
Fényben úszik éjjel a város Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 29.

ImageSzékesfehérvár polgármestere tegnap este felkapcsolta a belváros ünnepi fényeit. Ezzel hivatalosan is megnyitotta a város adventi programjait. Mostantól fényben úszik éjjel az Országalma körüli tér: kézműves- és ajándékvásár várja a látogatókat, s persze nem maradhatnak el a hagyományos, forralt boros, réteses, kürtös kalácsos, valamint a töki pompost árusító bódék sem. A jó hangulatról koncertek, kiállítások, s gyermekprogramok is gondoskodnak.

Tovább...
 
Emléktáblát avattak a régi tűzoltó laktanyánál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 29.

ImageEmléktáblát avattak a Távirda utcai Szent Flórián-szobornál. Az egykori tűzoltó laktanyában 1885 és 1992 között szolgáltak a székesfehérvári tűzoltók. A hely azonban száz év elteltével „kissé” szűkösnek bizonyult, hiszen az állomány létszáma megnőtt, s a járművek is megváltoztak külsejükben: nagyságuk miatt már be sem fértek a szertárba. Az épület falán most egy márványtáblát helyezett el városunk önkormányzata – a Tűzoltóság és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület kezdeményezésére.

Tovább...
 
Kiosztották a Prima Díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 29.

ImageTöbb, mint száz személy közül választották ki idén is a Fejér Megyei Príma Díj győzteseit. A tizenkét jelölt életútját a Szent István Művelődési Házban tartott ünnepségen kisfilmeken is bemutatták az érdeklődőknek. 2010-ben Bobory Zoltán irodalmár, a Talentum Református Iskola és a Felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia érdemelte ki ezt az elismerést. A fődíjasok 1.000.000 forintos pénzjutalomban részesültek. A közönségdíjat Igari Antal, Fejér megye főépítésze nyerte el.

Tovább...
 
Emlékdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 26.

ImageArany, gyémánt, vas és rubin okleveleket nyújtottak át tegnap a Városháza Nagytanács termében. Az ünnepségen idén 25 nyugdíjas székesfehérvári tanítót és tanárt köszöntött színes diplomákkal Székesfehérvár MJV Önkormányzata és a Pedagógus Szakszervezet.

Tovább...
 
300.000 forintot adományozott az iskoláknak az új étterem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 26.

ImageHáromszázezer forinttal támogatja a napokban megnyílt új gyorsétterem Székesfehérvár három általános iskoláját. A Burger King éttermet június közepén kezdték el építeni, s néhány hettel ezelőtt megnyitott ugyan, ám a hivatalos átadásra csak most került sor. A szalagot dr. Cser-Palkovics András polgármester vágta át, aki Róth Péter alpolgármesterrel együtt néhány Woppert is elkészített a helyi dolgozók segítségével.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17733 - 17743 / 20409